Energia solară – sursă nelimitată de energie

Energia solară – sursă nelimitată de energie

Energia solară este cheia unui viitor cu energie curată. În fiecare zi, soarele eliberează mult mai multă energie decât avem nevoie pentru a alimenta totul de pe pământ. De aceea oamenii din întreaga lume investesc  masiv în centrale solare, pentru ca viitorul copiilor și nepoțilot noștri să fie cât mai promițător.

Panourile solare sunt regenerabile

Panourile solare produc energie electrică prin transformarea fluxului continuu de energie de la soare în electricitate.

Fără CO₂

Nu se eliberează emisii nocive în aer atunci când panourile solare produc  electricitate.

Costuri de implementare reduse

Procesul fotovoltaic care transformă lumina soarelui în energie electrică nu necesită combustibil și nu are costuri variabile.

Energie solară nelimitată

Soarele oferă energie mai mult decât suficientă pentru a satisface nevoile de energie ale întregii lumi și, spre deosebire de combustibilii fosili, nu se va epuiza prea curând. Ca sursă de energie regenerabilă, singura limitare a energiei solare este capacitatea noastră de a o transforma în energie electrică într-un mod eficient și rentabil.

Energia solară – o sursă curată

Nu se produc emisii de gaze cu efect de seră în atmosferă atunci când utilizați panouri solare pentru a crea electricitate. Și pentru că soarele furnizează mai multă energie decât vom avea vreodată nevoie, electricitatea din energia solară este o sursă de energie foarte importantă în trecerea la producția de energie verde.

Fără ardere de combustibil

După ce au fost instalate panourile solare, costurile operaționale sunt destul de mici în comparație cu alte forme de generare a energiei. Combustibilul nu este necesar, iar acest lucru înseamnă că energia solară poate crea cantități mari de energie electrică fără incertitudinea și cheltuielile pentru asigurarea unei aprovizionări cu combustibil.

Energia solară și mediul înconjurător

Fiind o sursă de energie regenerabilă fără CO2, impactul energiei solare asupra mediului este semnificativ mai mic decât alte metode de generare a energiei. Impactul este legat în principal de producția și furnizarea materialelor și metalelor speciale care sunt necesare pentru producerea panourilor solare. Locația și apa folosite pentru curățarea panourilor solare afectează și mediul, iar acestaa reprezintă singurul risc ce poate pune în pericul mediul înconjurător. Încă se realizează planuri și teste pentru a se descoperi o modalitate sustenabilă de a curăța panourile solare, fără a se utiliza resurse importante.