Blog
Formula de compensare cantitativă a energiei electrice între prosumator și furnizorul de servicii (rețea)
Micii producători care au instalații fotovoltaice vor beneficia după 1 mai 2022 de noua formulă de compensare din partea furnizorilor cărora le livrează energie electrică, odată cu…
Eficientizarea procedurilor de evaluare a dosarelor de finanțare depuse la AFM
Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) are în portofoliu o serie de programe cu caracteristici și complexități diferite care se adresează atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice,…
Programul „Casa Verde Fotovoltaice” pentru blocuri și instituții publice
Ministrul Mediului a vorbit recent despre programul ”Casa Verde”, precizând că există buget pentru a-i finanța pe toți cei care au depus dosare în acest sens. De…
Energie solară
Energia solară este o sursă de energie regenerabilă sigură și competitivă din punct de vedere al costurilor.Tehnologiile de energie solară convertesc energia din lumina soarelui în electricitate,…
Ce este energia solara?
Energia solară este tehnologia folosită pentru a valorifica energia soarelui și a o face utilizabilă. Începând cu 2011, tehnologia a produs mai puțin de o zecime dintr-un…
Cum funcționează panourile solare?
Panourile solare colectează energie regenerabilă curată sub formă de lumină solară și transformă acea lumină în energie electrică care poate fi apoi utilizată pentru a furniza energie…
Energia solară – sursă nelimitată de energie
Energia solară este cheia unui viitor cu energie curată. În fiecare zi, soarele eliberează mult mai multă energie decât avem nevoie pentru a alimenta totul de pe…
3 motive pentru care ar trebui să folosești panouri solare
Oamenii se întreabă adesea „De ce este bună energia solară?” și, ca urmare, nu reușesc să își dea seama de importanța tehnologiei solare. Energia solară a devenit…
Sectorul energetic – cel mai important domeniu pentru evoluție
Tranziția energetică este una dintre cele mai importante megatendințe ale timpului nostru, dar este greu de înțeles datorită amplorii și complexității sale masive. Cunoașterea elementelor de bază…