15 lucruri de luat în considerare înainte de a instala panouri solare pe acoperiș
Din ce în ce mai mulți oameni încep să investească în sistemele de energie solară. Își echipează acoperișurile cu panouri solare – și de ce nu? Tehnologia energiei solare a cunoscut progrese incredibile în ultimii ani, dintre care multe au contribuit la scăderea costului echipamentelor implicate. Instalarea panourilor solare pe acoperiș este, de asemenea, o modalitate minunată de a genera electricitate pentru casa și afacerea dvs., precum și pentru rețea, fără a vă crește impactul asupra mediului.
Cu toate acestea, există multe lucruri pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a intra și de a începe procesul de instalare. Înțelegerea diferiților factori implicați într-un astfel de proiect este atât de importantă – a arunca o privire asupra miturilor comune ale panourilor solare este și o idee bună.
Pentru a vă ajuta să decideți dacă energia solară este sau nu opțiunea potrivită pentru dvs., casa dvs. sau afacerea dvs., am realizat o listă cu primele 15 lucruri pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a instala acele panouri solare pe acoperiș.
1. Acoperișul dvs. are nevoie de reparații?
Înainte chiar să vă gândiți la instalarea panourilor solare, întrebați-vă, ce vârstă are acoperișul meu? Dacă știți că veți avea nevoie de un acoperiș nou în curând sau că o parte a acoperișului dvs. este deteriorată, probabil că nu este cea mai bună idee să instalați panouri solare. Dacă puteți, aveți grijă de orice reparație a acoperișului înainte de instalare. În acest fel, nu va trebui să plătiți suplimentar pentru a demonta lucrarea și apoi să o puneți din nou (în unele cazuri timp de cel puțin 20 de ani).
Un alt aspect de luat în considerare este garanția pe acoperișul dvs. în comparație cu garanția pentru panourile solare. Dacă aveți panouri solare care vor dura 20 de ani și un acoperiș care va dura numai între 10 – 15, crește costul întreținerii. Încercați să potriviți ambele proiecte în ceea ce privește cât vor dura pentru a reduce cantitatea de efort, timp și bani de care veți avea nevoie pentru a investi.
2. Care este forma acoperișului dvs.?
Acoperișurile vin în multe forme și dimensiuni diferite. Înainte de a merge mai departe cu orice instalare, asigurați-vă că acoperișul dvs. are suficient spațiu pentru panourile solare. Dacă nu există suficient spațiu, probabil că nu veți obține randamentul pe care îl așteptați pentru investiția dvs.
3. În ce direcție se îndreaptă versanții acoperișului?
Panourile solare necesită amplasare specifică pentru a genera cantitatea maximă de energie. Majoritatea profesioniștilor spun că cea mai bună plasare este ca panourile să fie orientate spre sud, în timp ce alții spun spre vest. Indiferent, aceste informații sunt importante pentru dvs. de determinat înainte de începerea instalării.
4. Câtă greutate poate suporta acoperișul ?
Instalarea panourilor solare va crește greutatea pe structura acoperișului. Dacă greutatea acestor panouri solare este prea mare pentru manevrarea acoperișului dvs., este posibil ca acesta să se prăbușească. Acest lucru este foarte periculos din mai multe motive, ca să nu mai vorbim de costisitor. Pentru a evita ambele situații, este esențial ca un profesionist să vă evalueze acoperișul pentru a determina dacă este nevoie de suport suplimentar pentru a finaliza instalarea.
5. Unde va merge apa?
Când plouă, apa curge pe acoperiș, în jgheaburi și în afară și departe de casă. La instalarea panourilor solare, echipamente precum rafturile și cablajele pot împiedica scurgerea și scurgerea corespunzătoare a apei. În unele cazuri, echipamentele solare pot deplasa apa într-o direcție diferită, ceea ce poate crea scurgeri și alte probleme. Aceste probleme vor trebui reparate, ceea ce înseamnă că panourile solare vor trebui eliminate.
Pentru a evita toate aceste probleme, asigurați-vă că vă informați contractantul despre aceste preocupări. Ei vor putea să vă prezinte un plan pentru a dovedi că instalația nu va afecta în niciun fel scurgerea apei.
6. Dar alte surprize ale naturii?
O parte a întreținerii sistemului dvs. de energie solară este de a face cu vremea severă, cum ar fi furtuni cu fulgere, uragane, grindină și multe altele. Este posibil ca unele echipamente de energie solară să fie deteriorate în timpul acestor evenimente. În timp ce unele asigurări vor acoperi aceste tipuri de evenimente, este ceva de luat în considerare, mai ales dacă locuiți într-o zonă în care acest tip de vreme apare des.
7. Cum vă conectați la rețea?
În plus față de structura și forma acoperișului, trebuie să luați în considerare și modul în care veți conecta sistemul dvs. de energie solară la rețea. Când vă conectați la un utilitar local, trebuie să determinați multe lucruri.
Exemplele includ:
Cât timp va dura până să te conectezi?
Trebuie să plătiți taxe?
Cum veți fi creditat pentru energia electrică generată?
Când veți fi creditat pentru energia electrică generată?
Pentru mai multe informații despre situația statelor în ceea ce privește măsurarea rețelei (cum și când veți fi creditat pentru energia electrică pe care o generați) consultați acest ghid la îndemână.
8. Ai cumpărat?
Înainte de a semna orice acord cu un contractant, asigurați-vă că ați făcut cercetările. Alegerea primului contractor pe care îl întâlniți poate părea o modalitate rapidă și ușoară de a începe să economisiți bani mai devreme decât mai târziu. Cu toate acestea, acest lucru nu este neapărat adevărat! Dacă sunteți serios în ceea ce privește instalarea panourilor solare pe acoperiș, cumpărați și diferențiați-vă citate de la diferiți contractori. Cercetați aceste companii pentru a vă asigura că sunt de încredere și că clienții lor sunt mulțumiți.
După ce vorbiți cu câțiva contractori, vă veți bucura că ați făcut-o. Puteți compara ofertele, recenziile clienților și alte informații pentru a lua cea mai bună decizie în cunoștință de cauză.
Semnarea unui contract
Când sunteți gata să semnați un contract, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont în acord. Unele dintre aceste elemente includ:
Așteptări de finanțare
Așteptări de proprietate
Așteptări de performanță
Entități care ar putea colecta date despre producția și utilizarea dvs. de energie electrică
Companiile care au acces la datele dvs. de producție și utilizare a energiei electrice
Dacă aceste informații nu sunt clar definite în contract, vă recomandăm să puneți contractantului câteva întrebări de clarificare. Nu semnați niciodată pentru ceva cu care nu vă simțiți confortabil!
9. Aveți încredere în contractantul dvs.?
Instalarea unui sistem de energie solară este atât un proiect de îmbunătățire a locuinței, cât și un proiect electric. Acesta este motivul pentru care, atunci când începeți căutarea contractantului potrivit, confirmați că aceștia au acreditările corecte. De exemplu, întrebarea dacă au acreditare de la Consiliul nord-american al specialiștilor în energie certificată (NABCEP) este un loc bun pentru a începe.
Alegerea unui antreprenor despre care credeți că va fi de asemenea pe termen lung este, de asemenea, un factor important de luat în considerare. Deși este necesară puțină întreținere, dacă ceva nu mai funcționează, doriți ca contractantul dvs. să fie disponibil pentru a-l repara în garanție.
10. Ați ales cele mai ieftine opțiuni?
Panourile solare mai ieftine se traduc rar în panouri solare mai bune. Deși tehnologia a scăzut semnificativ în preț în ultimul deceniu, investițiile în cele mai ieftine modele sau mărci de panouri solare vă pot lăsa în întuneric. Panourile solare mai ieftine sau low-end sunt adesea fabricate într-un mod care le face mai puțin durabile. Atunci când panourile solare sunt mai puțin durabile, acesta scade valoarea investiției dvs., precum și potențialele economii viitoare. Partea înfricoșătoare este că aceste panouri de calitate inferioară pot fi uneori periculoase, ducând la pericole pentru siguranță. Ultimul lucru pe care îl doriți este să porniți focul în casa dvs. din cauza panourilor solare de calitate scăzută.
În calitate de consumator, este atât de important să investiți timp și bani în instalarea panourilor solare potrivite. Pe termen lung, vor dura mai mult și vă vor oferi un randament mult mai mare.
11. Dar garanțiile?
Garanțiile sunt un aspect important al protejării panourilor solare și a altor echipamente conexe. Dacă se întâmplă ceva cu panourile solare, a avea o garanție vă ajută să țineți responsabil producătorul – fără niciun cost suplimentar pentru dvs. Există, de asemenea, câteva programe de stimulare (disponibile în multe state diferite) care necesită o garanție pentru echipamentul dvs. solar.
Dacă nu aveți garanție, aceste programe nu vă vor accepta cererea.
Tipuri de garanții
Există câteva tipuri diferite de garanții pentru panourile solare, echipamente și instalare. Unele dintre aceste garanții includ,
Garanția panoului solar
Acest tip de garanție ar trebui să acopere panourile solare timp de 25 – 30 de ani. Dacă garanția oferită pentru dvs. este mai mică de 25 de ani, înțelegeți că aceasta este considerată mai mică decât standardul industrial. Această garanție acoperă o putere minimă garantată pe perioada de garanție a panoului. Standardele din industrie indică faptul că ar trebui să primiți un consum de energie de minimum 80% pentru perioada în care panourile sunt acoperite de garanție.
Garanție de instalare
Această garanție acoperă situațiile în care panourile solare și echipamentele aferente au fost instalate incorect. Aceste tipuri de garanții pot dura în general de la 2 la 10 ani. Multe dintre aceste garanții acoperă lucruri precum, forța de muncă și piesele legate de repararea sau înlocuirea elementelor sistemului, pătrunderea acoperișului, transportul, înlocuirea pieselor defecte și multe altele. Pentru mai multe informații, asigurați-vă că întrebați antreprenorul dvs. ce fel de garanții de instalare oferă.
Garanția invertorului
Acest tip de garanție se poate schimba de la companie la companie.
Acestea fiind spuse, există câteva standarde din industrie care vă pot ajuta să aveți o idee mai bună despre garanțiile pe care ar trebui să vi le oferim. „Invertoarele de șir” standard, care gestionează puterea de la un „șir” de panouri, au adesea o perioadă de garanție între 5 și 10 ani. „Micro-invertoarele” generice, care se atașează la panouri individuale, au garanții care pot dura între 20 și 25 de ani. Garanțiile invertorului acoperă, în general, defectele și defectele de material sau de fabricație. Garanțiile invertorului nu acoperă în general instalațiile necorespunzătoare, uzura normală cauzată de condiții extreme și întreținerea necorespunzătoare.
12. Aveți asigurarea potrivită?
A avea asigurarea potrivită pentru a vă acoperi atât pe dumneavoastră, cât și orice daune aduse casei dvs. în timpul instalării este un lucru pe care trebuie să îl luați în considerare. Multe probleme pot apărea în timpul instalării panourilor solare la care s-ar putea să nu vă gândiți nici măcar până nu se va întâmpla. În plus, înainte ca lucrarea să poată începe chiar și multe coduri de construcție, trebuie
mențiunile pentru reduceri, reglementările legale și certificările necesită asigurare. Aceste reguli și regulamente variază în funcție de stat, deci este important să contactați resursele corecte pentru statul dvs. înainte de începerea proiectului.
13. Ai profitat de rabaturi?
Costul instalării unui sistem de panouri solare în casa dvs. poate costa oriunde între 10.000 și 30.000 de dolari. Vestea bună este că multe state, orașe și companii solare din Statele Unite oferă reduceri pentru instalarea panourilor solare pe acoperiș. Înainte de începerea proiectului dvs., întrebați-vă contractantul ce opțiuni au și dacă nu au opțiuni, ar trebui să știe despre rabaturile oferite de stat și oraș.
În general, guvernul dorește cu adevărat să atragă oamenii interesați să investească în energia solară. Însuși Departamentul Energiei oferă economii de până la 30% prin reduceri și credite fiscale. Furnizorii dvs. locali de energie electrică și electricitate ar putea, de asemenea, să ofere economii.
14. Poți chiar să faci DIY?
Instalarea panourilor solare este cel mai bine lăsată de profesioniști. Perioadă. Există multe lucruri care ar putea merge prost dacă nu sunteți instruit corespunzător în procesul de instalare. Exemplele includ:
Probleme de cablare: Aceasta este o lucrare care necesită să lucrați cu elemente electrice. Dacă este configurat incorect, puteți genera șocuri electrice care vă sunt dăunătoare pentru dvs. și pentru toți cei din jur. Consultați întotdeauna un electrician pentru orice lucrare electrică.
Acoperiș cu scurgeri: instalarea panourilor solare necesită crearea de găuri în acoperiș. Dacă aceste găuri nu sunt create sau sigilate corespunzător, vă veți deteriora acoperișul și veți provoca scurgeri.
Standarde de siguranță și conformitate cu codul: Multe garanții ale panourilor solare necesită instalarea de către un profesionist autorizat. Dacă instalați singur echipamentul respectiv, aceste garanții devin nule. Dacă există daune cauzate în timpul instalării sau dacă există probleme cu modul în care au fost fabricate panourile, nu veți primi nicio despăgubire.
În plus, autorizațiile de construire și alte reguli și reglementări conexe sunt dificil de respectat dacă nu sunteți familiarizați cu acestea. Toate documentele trebuie completate corect, deoarece proiectul poate fi respins.
15. Nu uitați de întreținere.
Menținerea funcționării panourilor solare și a acoperișului în bune condiții înseamnă stabilirea unor proceduri de întreținere adecvate. Este o idee bună să aflați de la contractantul dvs. care sunt aceste proceduri de întreținere înainte de începerea instalării. Dacă nu puteți îndeplini aceste cerințe de întreținere, există șanse mari ca echipamentul dvs. să nu reziste atât timp cât doriți.